Vlogger en tieners aangehouden na onrust in centrum Den Haag

De politie in Den Haag heeft een vlogger en tieners aangehouden na ongeregeldheden in het centrum van de stad.

Rond 15.20 uur dinsdagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat bij een fastfoodketen in de Grote Marktstraat een grote groep tieners dominant aanwezig was. Gewaarschuwde agenten troffen inderdaad een groep van rond de veertig jongeren aan die nogal luidruchtig waren. Volgens de jongeren zouden er twee bekende vloggers in het centrum aanwezig zijn. Nadat de agenten hen hadden weggestuurd, vertrokken zij.

Rond 15.45 uur zagen surveillerende agenten de groep opnieuw staan bij de ingang van een sportzaak, kort voordat zij allemaal schreeuwend de zaak in renden. Veel mensen in het winkelend publiek schrokken van deze actie. Toen de agenten de tieners hierop aanspraken, kwam de groep om hen heen staan, waarop de hulp van extra politiemensen werd ingeschakeld. De groep ging vervolgens uit elkaar.

Een kwartier daarna kwam er bij de politie wederom een melding binnen dat de groep weer terug was in de Grote Marktstraat, dit keer bij een kledingwinkel. Agenten troffen de groep aan, onder wie de vlogger die op dat moment opnames aan het maken was met een cameraman. De twee werden aangehouden op basis van het ‘dreigen van wanordelijkheden’, omdat hun optreden leidde tot onrust onder het winkelend publiek. Het gaat hier om een 19- en een 20-jarige man uit Papendrecht.

Na deze aanhoudingen werd het wat onrustig en hielden agenten nog acht jongeren aan. Het gaat om Hagenaars in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar en een 13-jarige jongen uit Leidschendam. Met een boete op zak mochten de tieners weer naar huis.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord