Celstraffen voor productie harddrugs in drugslab in kantoorpand Nijmegen

De rechtbank heeft gevangenisstraffen opgelegd voor betrokkenheid bij een drugslab in Nijmegen. In het lab werden grote hoeveelheden amfetamine geproduceerd.

De rechtbank veroordeelt een 28-jarige man uit Tiel, een 36-jarige man uit Tiel en een 57-jarige man uit Nijmegen tot celstraffen voor betrokkenheid bij een amfetaminelab. Deze celstraffen variëren tussen de 30 en 40 maanden. De rechtbank spreekt de mannen vrij van deelname aan een criminele organisatie. Volgens de rechtbank bevat het dossier onvoldoende bewijs dat zij samen een organisatie vormden die gericht was op het plegen van misdrijven. Een 49-jarige Nijmegenaar kreeg een celstraf van 6 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk voor het dumpen van drugsafval.

Op 11 januari 2019 werd in een pand aan de Kerkenbos een drugslab ontdekt. De 57-jarige Nijmegenaar was de conciërge van dit pand. De rechtbank oordeelt dat de man dit kantoorpand beschikbaar stelde voor de productie van amfetamine door anderen toegang tot dit pand te geven. Verder maakte de 57-jarige man zich samen met een 49-jarige plaatsgenoot schuldig aan het dumpen van een vat van 600 liter. Daarin zaten afvalstoffen die afkomstig waren van de productie van amfetamine in augustus 2019.

De partij drugsafval werd volgens de rechtbank ‘s nachts ingeladen bij het kantoorpand en vervolgens langs de snelweg bij Ressen in de berm gedumpt. De verdachten uit Tiel zijn door de rechtbank niet alleen veroordeeld voor betrokkenheid bij het amfetaminelab, maar ook voor het vervoeren van grondstoffen voor amfetamineproductie. De rechtbank stelt vast dat zij met 190 kilo aan grondstoffen in hun auto onderweg waren naar het amfetaminelab in Nijmegen.

In de woning van de 28-jarige man uit Tiel trof de politie in 2018 al een machine aan voor het maken van xtc-pillen. Ook vonden zij hoeveelheden MDMA-poeder en xtc-pillen. De rechtbank oordeelt dat de man MDMA-poeder en xtc-pillen in bezit had en dat hij in zijn woning xtc-pillen maakte. Een 29-jarige man uit Vlaardingen werd ook verdacht van het produceren van xtc-pillen in deze woning, maar de rechtbank is op grond van het dossier niet overtuigd dat de man hierbij betrokken was. De rechtbank spreekt de man uit Vlaardingen daarom vrij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord