Gevangenisstraffen voor witwassen miljoenen euro’s cash gepakt bij invallen Den Haag

De rechtbank heeft gevangenisstraffen opgelegd voor het witwassen van grote geldbedragen. Bij invallen in Den Haag werden miljoenen euro’s cash aangetroffen en in beslag genomen.

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag vijf verdachten veroordeeld voor het witwassen van grote, deels contante geldbedragen. Een zesde persoon, werkzaam als inspecteur bij de politie, is vrijgesproken van betrokkenheid bij het witwassen. Wel wordt deze man, volgens een woordvoerder van de rechtbank, veroordeeld tot een werkstraf van 60 uren voor het schenden van zijn ambtsgeheim en computervredebreuk.

Een 59-jarige man heeft een gevangenisstraf van 60 maanden opgelegd gekregen. De man is onder andere schuldig bevonden aan het witwassen van ruim zes miljoen euro en het witwassen van de huur van drie woningen en meerdere geldbedragen in de vorm van salarisontvangsten uit een fictief dienstverband. Ook een 56-jarige is veroordeeld tot een celstraf van 48 maanden. Een groot deel van het geld werd gevonden in een bed in haar woning.

Een 41-jarige man is vrijgesproken van betrokkenheid bij het witwassen van de genoemde zes miljoen euro. Wel is hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden voor het witwassen van geldbedragen van in totaal bijna 1,9 miljoen euro. Het geld bewaarde de man thuis en bij zijn schoonmoeder.

Twee mannen zijn door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 maanden voor het witwassen van huur die ontvangen werd op de bankrekening van hun gezamenlijke bedrijf. Zij hebben ook contante bedragen omgezet in girale loonbetalingen aan werknemers die een fictief dienstverband hadden met dit bedrijf. Daarnaast zijn beide mannen veroordeeld voor het witwassen van verschillende grote geldbedragen.

Een 37-jarige inspecteur van de politie is vrijgesproken van betrokkenheid bij het witwassen maar wel veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur inzake schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord