20 jaar cel geëist voor doden moeder en dochter bij familiedrama Haren

Justitie heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van twintig jaar geëist voor een familiedrama in Haren. Een man bracht een vrouw en haar dochtertje om het leven.

De rechtbank in Groningen legde op 11 juni 2018 de man een gevangenisstraf van twintig jaar op voor twee maal doodslag; het OM had een straf van 25 jaar geëist voor moord op de vrouw en doodslag op haar kind. De verdachte ging in hoger beroep.

De 22-jarige man wordt ervan verdacht in de nacht van 13 op 14 oktober 2017 een 23-jarige vrouw en haar zesjarige dochter in het Groningse Haren om het leven te hebben gebracht. De man heeft de vrouw volgens het OM eerst gewurgd en daarna met een mes de keel doorgesneden. Een aantal uren later heeft hij haar jonge dochter gewurgd.

De aanklager komt tot een strafeis van twintig jaar vanwege de zogenaamde samenloopbepaling uit het Wetboek van Strafrecht. Dat houdt in dat bij een dubbele doodslag de straf met een derde kan worden verhoogd; de maximale straf voor doodslag is vijftien jaar, de maximale straf voor een dubbele doodslag twintig jaar.

‘Voor alleen de doodslag op de vrouw zou een strafeis van meer dan 10 jaar op zijn plaats zijn. Dit onder meer gelet op de brute en nietsontziende wijze waarop zij om het leven is gebracht in haar eigen woning, waar ook haar kinderen verbleven.’ Aldus de advocaat-generaal. Het Gerechtshof in Leeuwarden doet over twee weken uitspraak.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord