18 jaar cel geëist voor schietpartij op turkse bruiloft en moordpoging criminele circuit

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 18 jaar cel geëist voor een schietpartij op een Turkse bruiloft en een poging tot moord in het criminele circuit.

Volgens de officier van justitie heeft de 23-jarige man zich 6 juni 2018 schuldig gemaakt aan een ‘koele poging tot moord’ op iemand met wie hij een zakelijk conflict in de criminele sfeer had. Op die dag loste de man op korte afstand drie schoten op het slachtoffer, die zeer ernstige verwondingen opliep. ‘Het scheelde erg weinig of het slachtoffer had niet meer geleefd. Hij zal deze traumatische gebeurtenis de rest van zijn leven met zich mee moeten torsen’, aldus de officier, die poging moord wettig en overtuigend bewezen acht.

Ruim een half jaar later, op 2 februari 2019, vuurt de verdachte meerdere kogels af op mensen in een horecagelegenheid in Beckum. Op dat moment is er een drukbezochte bruiloft gaande in het pand. Een ruzie zou de reden zijn geweest van de beschieting. Drie personen werden geraakt door de rondvliegende kogels.

Volgens de verdachte schoot hij op de bruiloft uit noodweer nadat hij werd aangevallen door meerdere personen. De moordpoging in het criminele circuit ontkent hij en zegt het slachtoffer niet te kennen. De officier ziet dit anders en heeft een langdurige gevangenisstraf geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord